Efterrätter till midsommar!

2012-06-20 | 17:32:46 | Kategori: Allmänt | 3 kommentarer

På midsommar brukar man nästan alltid ha efterrätter! Så här kommer det några förslag på smarriga ocg fräscha efterätter som man även kan göra till någons födelsedag eller vid annat tillfälle! ;)

Citronkladdkaka:

150g smör

2st små eller 1 stor citron

2 ägg

2,5dl socker

1tsk vaniljsocker

1,5dl vetemjöl

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150°C och smält smöret.

2. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa sedan saften ur den.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4. Tillsätt sedan smöret och mjölet.

5. Häll i formen och grädda i cirka 35min men ha koll för ibland kan det gå snabbt!

6. När kakan svalnat kan du pudra lite florsocker och sedan avnjuta med kanske lite glass eller grädde till!

 

Pannacotta:

200g mjölkchoklad eller vitchoklad (välj själv) men lämna 1-2 rader för annars kan det bli för stark smak!

1¼dl gelesocker

5dl grädde

Gör så här:

1. Häll grädden i en kastrull och värm tills det sjuder.

2. Bryt chokladen till bitar och lägg i grädden.

3. När choklade smält tillsätter du sockret och låter detta sjuda i ca. 3min samtidigt som du rör om hela tiden!

4. Häll smeten i glas och ställ in i kyl eller frys tills det stelnat.

5. Gör en bärsås genom att mosa olika bär eller så har du bara bär eller då båda? Sedan lägger du detta på toppen av pannacottan och servera!

 

Ananaspaj:

Pajdegen:

150g smör

1dl socker 

3dl mjöl

1tsk bakpulver

Fyllning:

1 ägg

2dl lätt creme fraiche 

1dl socker

1tsk vaniljsocker

250g krossad ananas

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en ungsfastform. Nagga botten och ställ i ugnen tills pajskalet är gyllenbrunt vilket är cirka 10-15min.

3. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen och häll i pajskalet och grädda i cirka 10min eller tills det har blivit fast.

4. Låt pajen svalna lite och servera sedan med glass eller vaniljvisp!

 

Annars så tycker jag att en väldigt enkel, billig och supergod efterrätt till midsommar är färska jordgubbar med grädde, glass eller vaniljvisp till!

 

Snart kommer det även upp recpet på olika marinader till midsommargrillningen! ;)

//Stina!

Kommentarer
Postat av: blomman

Annanaspajen är supergod (har samma recept).

Tips till pannacottan, eller bären ovanpå. Om man purerar hallon och häller ner lite vitt vin (alkoholfritt) och sen använder en finmaskig sil och tar bort kärnorna (man måste röra om med en sked i silen) så blir det ett jättebra resultat :)

2012-06-20 @ 21:50:26
URL: http://blomkviiist.blogg.se
Postat av: Anonym

till ananaspajen så kan man byta ut ananasen mot hallon och göra hallonpaj efter samma recept. Det blir också jättebra :)

2012-06-20 @ 21:51:41
Postat av: Anonym

Det var jag på båda/Blomman

Svar: Men så bra tips! De där med att byta ut ananasen mot hallon måste jag ju bara prova! ;) Tack för tipsen Blomman! :)
Stina Larsson

2012-06-20 @ 21:52:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus