Veckans tips!

2012-11-10 | 16:41:59 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
Tips 1: När du använder isbitar för att kyla ner din dricka blir den ofta vattnig och smakar mindre, på grund av att isbitarna smält och tillfört vatten i din dryck. Frys in vindruvor tills de blivit lika frusna som en isbit, tillsätt dessa iskalla druvor i drycken och du slipper det där extra vattnet men din dryck förblir kall tills det att vindruvorna smält utan att tillföra något vatten! :)
 
 
 
Tips 2: För att slippa extra disk vid tillexempel tacosmiddagar eller andra middagar där det servaras olika dressingar och såser så använd en muffinsplåt istället för en massa olika skålar. På så sätt slipper du diska flera skålar samt att man kan ta alla de olika dressingarna på en gång istället för att fråga flera gånger efter olika skålar! :)
 
 
 
//Stina!

Bananrutor med citronglasyr!

2012-11-10 | 16:26:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Är du den som köper bananer men glömmer bort dem sen? Ingen fara, låt dem bli helt svarta och gör därefter många mycket goda bananrutor! Grejen med att skalet på bananerna ska vara svart är för att de ger mycket mer smak till rutorna än om de hade varit helt färska. Bli inte rädd om skalet bildar lite vitt ludd, för det är ju trots allt inte skalet du ska ha i rutorna! ;)
 
Bananrutor:
 
3st ägg
3½dl strösocker
100g smör
1½dl vatten
4½dl vetemjöl
3tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1tsk krossad kardemumma
3st helst svarta bananer
 
Citronglasyr:
 
200g philadelphiaost
25g rumsvarmt smör
1dl florsocker
Skal och saft från ½ citron
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175°C.
 
2. Vispa ägg och socker pösigt.
 
3. Smät smöret...
 
...och tillsätt vattnet.
 
4. Blanda i alla de torra ingredienserna i äggsmeten.
 
5. Ta fram bananerna, skala dem och...
 
...mosa dem med en gaffel.
 
6. Tillsätt bananmoset...
 
...samt det smälta smöret med vattnet i äggsmeten med de torra ingredienserna.
 
7. Klä en form med bakplåtspapper och...
 
...häll i smeten.
 
8. Sätt in formen på den nedre delen av ugnen...
 
...och grädda i ca. 40min. Känn efter med sticka som ska vara torr.
 
9. Därefter tar du ut kakan och låter den svalna helt.
 
10. Riv skalet och pressa saften från en halv citron.
 
11. Tillsätt philadelphiaost, florsocker och...
 
...rör smidigt.
 
12. Smeta på glasyren jämt på den kalla kakan och skär i rutor.
 
13. Dekorera rutorna med vad du känner för, men tänk på att om du ska frysa rutorna sen så dekorera inte de som ska frysas med banan, eftersom banan fort blir brunaktig när de ska tinas eller kommer i kontakt med luft. Utan dekorera dem i så fall innan servering! :)
 
//Stina!

Kycklinggryta!

2012-11-10 | 15:52:56 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Denna rätt är otroligt god och väldigt enkel att göra. Receptet innehåller varken avancerade eller många ingredienser men den blir ändå supergod och går alldeles utmärkt att frysa in, men tillsätt inte då bananerna. :)
 
Kycklinggryta:
 
3st gula lökar
1 röd paprika
1 grön paprika
2dl grädde
2dl creme fraiche
soya
1 kycklingbuljongtärning eller 1msk kycklingfond
Ca. 4st kycklingfiléer
1 banan
svartpeppar och salt
 
Gör så här:
1. Skär kycklingfiléerna i tärningar, salta, peppra och stek i stekpanna.
2. Skär löken och paprikorna i tärningar och fräs dessa.
3. Blanda grädde, creme fraiche och kycklingbuljongtärningen i en gryta.
4. Tillsätt kycklingen och löken samt paprikorna i grytan med gräddblandningen, koka upp och sänk därefter värmen och sjud.
5. Tillsätt soya efter egen smak och färg. Salta och peppra därefter till egen smak.
6. Skär bananen i skivor och låt gästerna ta efter egen smak eller om den ens vill ha det, men jag rekomenderar att prova i alla fall för de tillsätter en liten sötma till det hela.
7. Servera med nudlar eller ris, välj själv, samt bananerna och eventuellt en god sallad! :)
 
 
//Stina!
 

Laxgegga!

2012-11-10 | 15:36:34 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Hejsanhoppsan! :) Nu ska jag försöka komma med recept lite oftare. Dagens recept är nog godare än det låter, men detta är något vi brukar servera till förrätt, frukost eller varför inte som en liten kvällsmacka? ;)
 
Laxgegga:
 
3dl creme fraiche
Ca. 50g kaviar
½dl hackad rödlök
1dl klippt eller hackad dill
2-3krm svartpeppar
200g gravad lax
 
Gör så här:
1. Skär laxen i små tärningar och hacka löken samt dillen.
2. Blanda ihop allt i en skål och rör om. Den behövs inte saltas eftersom laxen och kaviaren tillför nog med sälta till denna gegga.
3. Låt den gärna stå och gotta sig i kylen en stund!
4. Rosta valfritt bröd och klicka på laxgeggan,
5. Servera och njut!
 
 
//Stina!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus