Kärleksmums!
2012-10-30 | 11:10:36 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Som ni märker var det ett tag sen jag sist skrev, men det får ni räkna med! Nu när skolan börjat om så kan jag inte lova att uppdateringen blir lika bra som under sommaren eftersom skolan tar upp en hel del av min tid, men ska absolut försöka uppdatera så ofta som jag kan och hinner! :) Med detta sagt bjuder jag på ett mumsigt recept på speciella kärleksmums som jag brukar göra för att lyxa till det lite eller ge bort som present till speciella personer! ;)
Kärleksmums:
5st ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (jag brukar ta marabou mjölchoklad med daimbitar men vanlig daim funkar nog också)
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (jag brukar ta marabou mjölchoklad med daimbitar men vanlig daim funkar nog också)
Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk kaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering
2 msk kaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
4. Vänd försiktigt i de torra ingredienserna med äggsmeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
9. Koka upp grädden, häll i kaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
11. Strö över kokos eller strössel om man vill det, och servera skuren i rutor med ett kallt glas mjölk! :)
//Stina!