Två Olika Sorters Cake Pops!

2013-05-10 | 08:19:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

För första gången har jag provat att göra cake pops och för att vara första gången så blev de både goda och utseendet blev hyfsat. De var otroligt lätta att göra, fast just ihopsättningen var lite knepig, men jag tror ändå att de flesta klarar av det. Jag gjorde två olika eftersom jag helt enkelt inte kunde bestämma mig för bara en! ;)

Cake pops med jordgubb (den vita på bilden):
1 paket Singoalla Cheesecake Jordgubb
Ca 80g Philadelphiaost
Finrivet skal av 1 Lime

Cake pops kladdkaka (den bruna på bilden):
1 paket Ballerina Kladdkaka (ej med vanilj-eller marängsvissfyllning utan den med bara choklad)

Ca. 100g Philadelphiaost

Övrigt:
Ca. 100-150g Vitchoklad
Ca. 100-150g Mjölkchoklad
Jordgubbsströssel eller ett annat valfritt strössel
Grillpinnar

Gör så här:
1. Mixa kakorna och philadelphian till en jämn smet (i de vita tillsätter du även limeskalet här också).
2. Rulla smeten till bollar och stoppa i kylen. Är smeten för lös för att rullas kan du stoppa in den i kylen en stund innan rullning. Välj även storlek efter eget tycke.
3. Börja smält chokladen över ett vattenbad. Ta ut bollarna ur kylen och stick en grillpinne i varje.
4. Doppa bollarna i den choklad du valt och ställ på en plåt med bakplåtspapper med pinnen uppåt eller så kan du ha någon frigolitbit eller liknande och ställa dem med cake popsen uppåt. För mig gled dom bara ner när jag gjorde så.
5. När du gjort alla ställer du in dem i kylen ytterligare en gång.
6. När de svalnat doppar du bara toppen (alltså det som dom stått nedåt med på plåten) i antingen samma choklad eller i en annan choklad och sedan doppar du den toppen i valfritt strössel. Jag hade ett jordgubbsströssel eftersom det är lite syrligt mot den söta cake popsen. Denna gång ställde jag dem i en kopp så att det som nyss kommit på skulle stelna snyggt.

Om man vill kan man självklart doppa dem i strössel första gången man doppar dem, men jag tyckte att det var enklare att doppa dem sen igen eftersom annars gled dem ner om man stoppade cake popsen uppåt och om man doppat dem i strössel och sedan ställer dem på en plåt blev det inte heller så snyggt, men detta är ju efter egen smak och tycke!
7. När de sen stelnat är de klara att ätas och supergoda var de verkligen! :)

Det låter nog mer avancerat än det egentligen är, så prova för det är verkligen värt det! ;)

 

 

//Stina!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus