Hallonbakelse!
2013-02-09 | 16:29:41 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Eftersom jag aldrig vet om fika och tårtor kommer räcka när jag fyller år så gjorde jag även dessa hallonbakelser som är relativt enkla men framför allt suupergoda!! ;D
Hallonbakelse:
Botten:
225g smör
30st digistivekex
Fyllning:
3 askar (á 300g) philapelphiaost
2½dl creme fraiche
Skal och saft av 1 citron
1dl koncentrerad apelsinjuice (oblandad)
3dl strösocker
1½msk vaniljsocker
3msk maizena majsstärkelse
10st ägg
Topping:
1-2liter hallon
10st gelatinblad
8dl blandad citronsaft
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175°C.
2. Smält smöret och låt det svalna. Krossa kexen och blanda med smöret. Knåda tills du fått en smulig deg. Tryck ut degen i en pappersklädd långpanna (cirka 30x40cm stor).
3. Vispa philapelphiaost, creme fraiche, citronskal-och saft, apelsinjuice, socker, maizena och vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget, vispa smeten slät och häll i långpannan på digistivebotten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50minuter. Kakan är fortfarande mjuk, men stelnar efter några timmar när den svalnat.
5. Lägg hallonen på kakan och ställ kallt, gärna i frysen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter och krama därefter ut vattnet. Blanda till saften, den ska gärna vara stark.
6. Smält gelatinet i lite av saften på svag värme i kastrull. Tag av från värmen och häll i resten av saften. Rör om och låt svalna, men rör om då och då. Häll geléet över kakan och hallonen. Låt svalna tills under några timmar tills geléet stelnat.
7. Skär upp i rutor och servera! Hoppas det smakar! ;)
//Stina!
Kommentarer
Trackback