Tårtfyllningar!

2013-02-09 | 15:49:32 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Till de två tårtorna jag gjorde så gjorde jag sammanlagt fyra olika fyllningar också! Till min tårta blev det två olika chokladfyllningar och till Joachims tårta blev det en hallonfyllning och centerfluff, men recepten kommer här i alla fall! ;)
 
Fyllning till min tårta:
 
Dumlefluff:
 
90g dumle
1½dl grädde
 
Gör så här:
1. Värm grädden i en kastrull men var väldigt noga med att det inte får börja koka.
2. Lägg ned dumlekolora i grädden, några åt gången och rör tills de smält.
3. Häll upp blandningen i en skål och låt stå över natten i kylen.
4. När den har stått över natten i kylen och är genomkall. Vispas den till ett härligt fluff.
 
Detta räcker till ett lager på tårtan.
 
OBS! Var väldigt noga med att det ska stå över natten, för vispar du det när blandningen inte gjort det så blir det inget fluff utan en lös smet med smörklumpar.
 
Kondenserad mjölk (kolasås):
 
En burk med sötad kondenserad mjölk
Kastrull 
Vatten
 
Gör så här:
1. Häll vatten i kastrullen och lägg i den oöppnade burken.
2. Låt koka i cirka två timmar.
3. Låt svalna och öppna burken, där hittar du en kolasås.
 
Kondenserad mjölk är en dessertmjölk som oftast används till att göra glass, kolasås eller som mjölk i kaffe. När man kokar burken i vatten karameliseras sockret i mjölken och det är därför man får en kolasås av detta.
 
 
Fyllning till Joachims tårta:
 
Hallonmousse:
 
300g cream cheese eller philadelphiaost
3dl grädde
1 knivsudd bakpulver
1tsk vaniljsocker eller äkta vaniljpulver
2dl florsocker
Cirka 5-6dl avrunna hallon eller andra bär
 
Gör så här:
1. Vispa grädden och bakpulvret hårt i en skål (det går att vispa hårdare med pyttelite bakpulver utan att det blir smör).
2. Blanda ihop cream cheese, florsocker och vaniljpulver i en annan skål.
3. Blanda ihop de båda blandningarna och vispa på låg hastighet tills allt är blandat och fluffigt.
4. Smak sätt med hallonen sist. Blir blandningen lite lös kan du ställa in den i kylen en stund.
 
Centerfluff:
 
90g center
1½dl grädde
 
Gör så här:
1. Precis som med dumlefluff, så ska grädden värmas i kastrull men ej så att den kokar.
2. Lägg i några center åt gången och rör tills alla smält.
3. Häll upp i en skål och låt stå över natten till den svalnat helt.
4. Vispa tills den är fluffig och fyll tårtan.
 
 
//Stina!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus