Chokladcupcakes med nutella!
2013-03-17 | 14:40:41 |
Kategori: Allmänt |
1 kommentarer
Vårat lördagsmys igår bestod av dessa chokladcupcakes med nutella på! :) De är ganska mastiga men ändå väldigt goda. Själva cupcakesen är en bra grund iaf, även om man vill ha något annat på eller bara äta dem som de är! Igår var jag lat och köpte därför bara nutella ;)
Chokladcupcakes:
4msk kakao
1dl kokande vatten
3dl mjöl
2tsk bakpulver
½tsk salt
2tsk vaniljsocker
100g mjukt smör
1,5dl socker
2st ägg
150-200g mörk choklad
Nutella
Gör så här:
1. Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst. Låt svalna.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
3. Vispa det mjuka smöret och sockret till en mjuk smet. Tillsätt äggen ett i taget.
4. Häll i mjölblandningen lite i taget och rör tills allt är ordentligt blandat.
5. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med kakaovattnet.
6. Sätt muffinsformar på en plåt och fyll dem till 2/3.
7. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca. 20min.
8. Ta ut och sätt cupcakesen på ett galler. Låt svalna.
9. När de svalnat smetar du på lite nutella med en smörkniv och dekorerar med lite strössel eller vad du själv bestämmer att ha på.
10. Ät och var glad! ;)
//Stina!
Baconinlindadkyckling med honungsglace, Dragonsås och Potatis!
2013-03-17 | 14:23:26 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Hejsanhejsan! Detta recept använde jag mig av när jag skulle servera PT-Elin på något gott! Allting blev suuupergott, så detta rekomenderar jag att ni gör vid nästa finmiddag! :) Dragonsåsen är absolut den godaste jag ätit och kan användas till många andra rätter också. När jag gör denna rätt en annan gång kommer jag istället att göra potatisklyftor eller råstekt potatis eftersom hasselbackspotatis tar så fruktansvärt lång tid att tillaga! ;P
Baconinlandadkyckling med honungsglace:
1000g kyckling
4paket bacon
8msk honung
1tsk paprikapulver
1tsk cayennepeppar
2krm salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Dela kycklingfiléerna på längden, så att de fortfarande är lika långa fast smalare. Efter du skurit dem ser de ut som en tunnare kycklingfilé.
3. Linda in filéerna i bacon och lägg i en ungsfast form.
4. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen i ca. 20-35 minuter.
5. Rör ihop honung och kryddor.
6. När de 20-35 minuterna har gått tar du ut kycklingen och penslar på 2/3 av glacen. Därefter stoppar du in kycklingen igen tills kycklingen är helt tillagad.
7. Ta ut kycklingen och pensla på resten av glacen som är kvar.
8. Servera när potatis och sås är klar, gärna även en smarrig sallad. :)
Dragonsås:
3dl grädde
2tsk dragon
2msk kycklingfond
½dl vatten
2msk dijonsenap
½-1dl riven parmesanost
Salt och peppar
Gör så här:
1. Häll alla ingredienser, förutom parmesanosten, i en kastrull.
2. Koka upp, rör om, sänk värmen, lägg på lock och låt småkoka i 5 minuter.
3. Sätt i osten och rör om tills den smält.
4. Servera tillsammans med resten av maten och njuut! :)
PS. Denna sås går även utmärkt att använda till andra typer av kött men byt då ut fonden till kanske kalvfond istället för kycklingfond, eller om du har något smartare val.
Sedan är det bara potatisen kvar men det har jag inte tänkt skriva hur man gör eftersom de flesta vet hur man gör olika sorters potatis och för att här får man själv välja vad man vill ha till. Ris tror jag även också skulle funka alldeles utmärkt om man vill ha det istället. :)
Foto: Elin Wiklund.
//Stina!