Minicheesecakes!
2013-10-28 | 11:41:00 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Jag vet att jag är världens segaste på att lägga upp recept nuförtiden, menmen här kommer iallafall ett recept på minicheesecakes som var supergoda! Receptet var med apelsinsmak men jag gjorde halva med hallon istället, fast båda var läckra! :)
Minicheesecakes:
Botten:
15st digistivekex
75g smör
2msk strösocker
½tsk kanel (detta går att utesluta, jag gjorde det och de blev goda iallafall)
12-20st stadiga formar, jag använde folieformar.
Fyllning:
200g philadelphiaost
3st äggulor
2dl strösocker
1tsk vaniljsocker
2½dl vispgrädde
1st apelsin (saft och skal)
Eventuellt hallon om du vill ha det istället och då tar du så mycket som du själv vill ha :)
Gör så här:
1. Smula kexen, jag använde en stavmixer, men gör på ditt sätt. Blanda i socker och eventuellt kanel. Smält smöret och blanda ner i kexblandningen. Fördela smulorna i formarna och platta till en botten, jag anände bara en tesked men fingrarna fungerar nog lika bra.
2. Vispa samman philadelphian, äggulor, socker och vaniljsocker. Vispa grädden i en separat skål och tillsätt i färskostblandningen.
3. Här delade jag smeten i två och satte sedan apelsinsaft och apelsinskal i den ena samt hallon i den andra. Men gör du bara en smak så tillsätter du det bara direkt efter du blandat ihop allt.
4. Vispa samman och fördela blandningen i formarna och släta till. Låt stå i frysen i ca. 5timmar.
5. Enligt receptet ska man ta fram dem en stund innan servering, men jag tycker att dessa typer av cheesecake blir lite glassaktiga. Därför tycker jag att man kan servera dem direkt från frysen om man vill!
6. Garnera dem med valfria garneringar eller bara som dom är och njut! :)
//Stina!!
Kommentarer
Trackback