Italiensk focaccia!
2012-08-07 | 16:04:20 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Detta långpanne-bröd är jättegott, det har rätt billiga och enkla ingredienser och man behöver inte ens smör när man äter det och osten är ju redan på! ;)
Italiensk focaccia:
25g jäst
5dl vatten, 37°C
1tsk salt
2tsk strösocker
½dl olivolja samt 2-3msk till långpannan och pensling.
Ca. 8dl vetemjöl
Fyllning:
200g smakrik ost (västerbottensost eller norrglimt, men smakar nog lika bra med vilken ost som helst)
2msk olivolja
2tsk dijonsenap
Garnering:
Flingsalt
Gör så här:
1. Lös jästen i vattnet. Blanda i salt, socker, ½dl olivolja och mjölet tillsätter du lite åt gången. Arbeta till en lös och smidig deg (lite kladdig enligt mig!). Låt jäsa under duk i ca. 45min.
2. Gör fyllningen. Riv osten och tillsätt olivolja samt dijonsenap.
3. Smörj en långpanna (ca. 25x35cm) rikligt med olivolja. Häll upp degen och kleta ut i långpannan. Låt jäsa under duk i ytterligare 15-20min.
4. Pensla degen generöst med olivolja. Tryck små hål i degen och lägg i en klick ostfyllning i varje hål. Strö över flingsalt eller vanligt salt går lika bra. Grädda i 200°C, nedre delen av ugnen i ca. 30-40min.
5. Servera ett glas med kall mjölk till och njut! :)
//Stina!
Kommentarer
Trackback