Kall Skaldjurspaj!
2012-08-19 | 12:35:00 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Detta recept kan man egentligen göra när man vill för ingredienserna är ofta billiga, enkla att hantera och pajen blir supergod! Man kan ha den är pajen till förrätt, huvudrätt, frukost, lunch middag eller kanske till mellanmål? ;)
Kall Skaldjurspaj:
Pajdeg:
150g smör eller margarin
1,5dl valfri riven ost
3msk vatten
3,75dl mjöl
Fyllning:
1 burk räkor (ca. 140g)
1 burk kräftstjärtar (ca. 140g)
1-2 förpackningar crabfish (detta behöver man inte ha om man inte vill)
4st hårdkokta ägg
½-1 hackad rödlök
4dl creme fraiche
1dl klippt eller finhackad dill
Salt, peppar och citronsaft
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser förutom mjölet till pajdegen. Mjölet häller man i lite åt gången för att helt plötsligt blir det för mycket. När pajdegen är klar trycker du ut den i valfri ungsfastform. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca. 10-15min eller tills pajen blivit gyllenbrun. Ta ut och låt svalna.
2. Häll bort vattnet från räkorna och kräftstjärtarna, skär äggen i bitar eller använd en äggskärare till hjälp för att få små bitar samt skär crabsticks i bitar om du valt att ta med det. Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll i det kalla pajskalet.
3. Klar att servera kanske med en enkel sallad eller bara som den är! :)
//Stina!
Kommentarer
Trackback