Rocky Road Brownies!
2012-08-19 | 12:54:00 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Det här är då verkligen något för chokladälskaren! Det är en saftig chokladbotten med en fyllig chokladglasyr på samt marshmallows, dumle och nötter! Hur gott låter inte det?! ;) Detta är garanterat ett recept du måste pröva på om du gillar choklad! Det som är bra är att denna kaka görs i långpanna och går lätt att frysa ned och ta fram när man vill! :)
Rocky Road Brownies:
350g mjukt smör
6dl strösocker
3dl kakao
1dl ljus sirap
½tsk salt
6st ägg
3dl mjöl
Glasyr:
3dl vispgrädde
1dl mjölk
1dl ljus sirap
400 g mörk kvalitetschoklad 70%
Topping:
½ påse dumlekola eller bara köpa några i lösvikt
3dl pistagenötter, jordnötter och cashewnötter
2nävar mini-marshmallows eller stora som man klipper till mindre bitar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
- Rör ner kakao, sirap och salt.
- Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
- Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
- Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
- Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
- Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.
- Ät och njut! Du kommer garanterat gilla den! ;)
//Stina!
Kommentarer
Trackback