Viltskav/ Renskav!
2012-08-19 | 12:49:00 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Detta ät ju något som är enkelt att göra, tar inte så lång tid samt att det är gott! I det här receptet får man välja om man vill ha viltskav eller renskav för båda passar utmärkt! :)
Viltskav/ Renskav:
2 paket viltskav eller renskav
½-1 hackad purjolök
½-1 burk syltlök
200g svamp (kantareller eller champinjon)
5dl vispgrädde
2dl creme fraiche
Några droppar soya
Salt, peppar och timjan
Gör så här:
1. Ta ut skaven ur frysen precis innan tillagning. Stek den otinade skaven på medelhög värme i smör tills alla bitar tinat och fått fin färg.
2. Skala, skölj och hacka purjolöken. Antingen väljer man att hacka syltlöken eller så har man dem hela, men då behöver man nog inte hela burken utan kanske bara halva. Skär svampen i mindre bitar.
3. Tillsätt purjolöken, syltlöken och svampen i skaven och stek ytterligare 3min eller tills tänkbart vatten ångat bort. Sedan tillsätte du vispgrädde, creme fraiche, några droppar soya, timjan, salt och peppar. Låt små koka i ytterligare 10min.
4. Servera med pressad potatis eller potatismos samt lingonsylt! :)
//Stina!
Kommentarer
Trackback