Fläskkarré med gurkröra!

2014-09-30 | 09:43:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Hejsan! 3st inlägg på en dag, inte illa!! En lite lyxigare middag så här en tisdag? Låter inte helt dumt, tycker jag! Fast vi åt det faktiskt i onsdags! ;D
 
Fläskkarré med gurkröra:
2 portioner
 
450g Potatis
½msk Olja
½tsk Timjan
Salt och Peppar
 
½ Gurka
1 liten Vitlöksklyfta
1dl Gräddfil
Salt och Peppar
 
2st skivor Fläskkarré
Smör
Salt och Peppar
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
2. Skär potatisen i klyftor. Blanda dem med olja, timjan, salt och peppar. Häll över på den varma plåten och sätt in i ugnen ca. 25min.
3. Riv halva gurkan och pressa ur vätskan. Skala och riv vitlöksklyftan fint. Blanda gurka, vitlök och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
4. Stek karrén i smöret i en stekpanna ca. 4min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
5. Servera karrén med potatisen, gurkröran och en sallad!
 
 
Snabbt och enkelt! Dock var vissa potatisar dåliga så jag gjorde lite strips också! :)
 
//Stina!
 

Broccolisoppa!

2014-09-30 | 09:27:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Hejhej! Nu när det börjar bli höst och vinter passar det väl bra med en soppa till middag att doppa gott bröd i? Det ville Joachim ha till middag en dag då han kände lite halsont. Så då slängde jag ihop en broccolisoppa med en liten touch! ;)
 
Broccolisoppa:
 
1st Gul lök
2st stora eller 4st små Potatisar
250g Broccoli
12dl Vatten
1st Grönsaksbuljongtärning
2dl Matlagningsgrädde 
Salt och Peppar
 
Kräftstjärtar
Krutonger
Riven ost
 
Gör så här:
 
1. Skala och skiva lök och potatis. Skär hela broccolin i bitar.
2. Koka upp vattnet med buljongtärningen. Lägg i lök, potatis och broccoli. Koka upp och låt koka i ca. 10min,
3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt grädden, koka upp och smaksätt med salt och peppar.
4. Servera soppan med kräftstjärtar, krutonger och lite riven ost på! Och ett gott bröd att doppa i soppan får vi ju inte glömma! ;)
 
 
Mums skriver jag bara! :)
 
//Stina!!
 

Pulled Pork!

2014-09-30 | 09:11:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Tjo alla som fortfarande håller hoppet uppe för denna blogg! :D Jag tog hem karré från jobbet en gång och slängde i frysen, så nu provade jag att göra eget pulled pork av den. Det tar tid att göra det, men såå värt! ;P
 
Pulled Pork: 
 
Ca: 1kg Karré
2-3dl God BBQsås
2msk Olja
Paprikapulver
Salt
Vitpeppar 
 
Gör så här:
 
1. Salta, peppra och klappa in paprikapulvret på köttet. Därför skrev jag inga mått på kryddorna eftersom jag själv hällde på kryddorna lite som jag själv tyckte och i mitt recept lät allt så lite, men gör som du själv tycker. Man kan ju alltid hälla på extra av något när köttet är färdigt, om det är något som saknas. Jag hällde på mer salt efter jag dragit isär det eftersom det är svårt att salta en stor köttbit.
2. Sätt köttet i en gryta med lock. Jag använde min gjutjärnsgryta, eftersom det ska i alla fall vara en gryta som tål att vara i ugnen.
3. Blanda BBQsås och olja. Häll över köttet och även så det kommer lite under köttet. Jag använde Sweet Baby Rays Original BBQsås, men använd en som du tycker är god.
4. Sätt ugnen på 125°C. När den är varm sätter du in grytan med lock på i 5 timmar. Tiden beror också lite på hur stor bit du har. Min var på ca. 1,080kg och jag hade inte i den i ugnen längre än 5 timmar.
5. När köttet är färdigt drar du isär det med två gafflar och blandar om, så att allt kött får lite av den goda marinaden på sig. Färdigt att servera!
 
Nu vet inte jag hur alla äter pulled pork men jag gjorde burgare. Jag använde ICA:s egna surdegsbröd med lite ost på och in i ugnen en liten stund. Dels för att osten ska smälta men också för att de ska bli lite halvrostade. På med pulled pork, sallad, tomat, gurka och lök. Jag hade också en dressing gjord på en creme fraiche med smak av basilika, vitlök och parmesanost blandat med lite vanlig creme fraiche, efterom jag inte ville att dressingen skulle ta över smaken av köttet. Man kan väl också göra strips till men vi blev mätta på burgarna så det räckte!
 
 
Så här goda blev mina pulled pork burgare, men gör på ditt egna lilla sätt!
 
Man kan säga att detta recept nästan räckte till 8-10 burgare. Jag och Joachim åt till middag varsin, sedan tog jag med till lunch på jobbet. Gav lite till syrran å hennes sambo och så har jag frysit in lite också! Perfekt att göra vid stora middagar med andra ord! 
 
Prova detta nu! Både superenkelt och supergott! :)
 
//Stina!
 
 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus