Kantarellsås med pasta!
2012-09-18 | 16:59:00 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Detta är verkligen en supergod pasta sås! I helhet är den ändå rätt billig eftersom det enda som kan vara lite dyrt är kantarellerna, om man inte plockat egna förstås! Resten av ingredienserna är ju rätt billiga och sådant som man har hemma! Du kommer inte ångra dig så prova gör detta recept! :)
Kantarellsås:
200-300g kantareller
1 gul lök
smör till stekning
3-5dl grädde
100g riven ost
Salt och peppar
Gör så här:
1. Dela de kantareller som är stora.
2. Skala och finhacka löken.
3. Stek kantarellerna med en stor klick smör! När eventuell vätska är borta så tillsätter du löken och stek tills löken blivit mjuk och gyllenbrun.
4. Tillsätt grädden och osten samt salt och peppar.
5. Rör om och låt småputtra en stund.
6. Koka pastan enligt förpackningens beskrivning.
7. Servera pastan och kantarellsåsen med ett glas kall mjölk!
//Stina!
Thaigryta med lax och nudlar!
2012-09-18 | 16:54:00 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Denna vecka bjuder jag bland annat på detta recept! Jag rekomenderar det skarpt för detta var verkligen suupergott! Även de som inte gillar lax eller annan fisk kommer garanterat att gilla den här maträtten! ;)
Thaigryta med lax och nudlar:
400-600g lax
1 gul lök
2msk olja
1msk koriander
1-1½ röd eller grön currypaste
1burk kokosmjölk (400ml)
1dl vatten
½tsk salt
250g äggnudlar
3 salladslökar
Gör så här:
1. Skala, halvera och skär löken i skivor. Fräs löken i 1msk olja tillsammans med den hackade koriandern i kastrull/gryta i ca. 1min.
2. Tillsätt 1 burk kokosmjölk och 1dl vatten. Låt småkoka i ca. 5min.
3. Skär laxen i bitar och stek i 1msk olja i ca. 3min. Krydda med ½tsk salt.
4. Lägg laxen i kokossåsen och låt allt bli varmt.
5. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
6. Lägg upp lite nudlar på ett fat och sedan några slevar av thaigrytan med lax. Skär salladslöken och strö över.
7. Servera och njut av det gryymt goda! ;)
//Stina!
Kycklingwok med nudlar!
2012-09-15 | 11:33:10 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Tjolahopp! Nu kommer det andra receptet för denna vecka. Klart att det blir något storslaget som är så hett och gott som kycklingwok med nudlar! ;)
Kycklingwok med nudlar:
4st kycklingfiléer
1msk curry
1krm cayennepeppar
2msk olja
2 pressade vitlökar
1dl chilisås
1msk kycklingfond
250g äggnudlar
1 burk minimajs
1 burk vattenkastanjer
1 burk bambuskott
1 lök
2 morötter
1 grön paprika
1 röd paprika
Purjolök
Grönsakerna kan man också byta ut till olika färdigblandade wokgrönsaker och kanske lägga till något som man själv tycker är gott, för att göra det lite enklare! :)
Gör så här:
1. Skär kycklingfiléerna till kuber. Värm en stekpanna med oljan i. Fräs curry, cayennepeppar och pressad vitlök i oljan en stund innan du tillsätter kycklingkuberna.
2. Stek grönsakerna och tillsätt även det med kycklingen. Tillsätt sedan chilisåsen och kycklingfonden och låt detta ligga och gotta sig tillsammans med kycklingen och grönsakerna.
3. Koka nudlarna enligt beskrivning på förpackningen. När de är klara häller du bort vattnet och tillsätter nudlarna i samma panna som grönsakerna och kycklingen är i. Rör om så att allt blandas!
4. Servera gärna med sweet chili sås eller något liknande och bara njut av det goda! :)
//Stina!
Rullad Köttfärslimpa!
2012-09-13 | 20:00:22 |
Kategori: Allmänt |
13 kommentarer
Köttfärslimpa är alltid gott och man blir fort mätt, så denna vecka bjuder jag bland annat på detta recept vilket är en köttfärslimpa som är fylld med en massa godsaker! Den funkar alldeles utmärkt att frysa in om man vill det. Hoppas det smakar! :)
Rullad Köttfärslimpa:
500g köttfärs
1 ägg
1 dl grädde
1 finhackad gul lök
1½ tsk salt
1krm vitpeppar
1msk ströbröd
Fyllning:
2msk senap
100g rökt skinka eller kassler
100g valfri riven ost
1tsk timjan
Gör så här:
1. Låt ströbrödet svälla i grädden.
2. Finhacka löken och tillsätt den i grädden.
3. Blanda ägg, salt, peppar och köttfärs till en smet.
4. Fukta ett bakplåtspapper och bred ut färsen till en rektangel.
5. Bred på ett lager senap och sedan skinkan.
6. Täck med ost och krydda med timjan.
7. Rulla ihop färsen som en rulltårta och lägg den i en smord ugnsform.
8. Sätt i ugnen i 175°C i ca. 50-60min.
Servera gärna med kokt potatis och smörkokta morötter! :)
//Stina!
Kycklingwraps!
2012-09-04 | 19:10:53 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Dessa kycklingwraps är så goda och enkla att göra! De passar både till finmiddag, lunch eller varför inte som mellanmål! ;)
Kycklingwraps:
1 grillad kyckling
2 paket bacon
2st paprikor
1 påse tacokrydda
8-10dl creme fraiche
1 burk tacosås. Medium eller hot, bestäm själv!
16st tortillabröd
Lite riven ost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Rensa kycklingen, skär bacon och paprikor i tärningar. Stek detta med tacokryddorna.
3. Blanda creme fraichen och tacosåsen. Häll detta över kycklingblandningen och låt det puttra en stund.
4. Fördela röran på bröden, rulla ihop, lägg i en långpanna och strö riven ost över. Ställ in i ugnen tills osten smält och fått en fin färg.
5. Servera med en fräsch sallad! :)
//Stina!
Morotspannkaka med bacon!
2012-09-04 | 18:58:02 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Japp! Denna vecka bjuder jag bland annat på detta superenkla recept! Och gott är det också! Denna pannkaka är ju även lite "matigare" än en vanlig samt att den är lite nyttigare! ;)
Morotspannkaka med bacon:
4st ägg
4dl mjöl
8dl mjölk
1 paket bacontärningar eller vanliga skurna förstekta bacon skivor
2st rivna potatisar (rå potatis)
2st rivna morötter
½ purjolök
2tsk salt
2krm peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Vispa ihop ägg, vetemjöl och 4dl mjölk till en jämn smet. Vispa ner ytterligare 4dl mjölk.
3. Lägg 1 paket bacontärningar i en smord långpanna. Ställ in i ugnen ca. 5min.
4. Skala och riv 2 potatisar och 2 morötter grovt. Ansa och skär ½ purjolök i tunna skivor.
5. Blanda ner grönsakerna i pannkakesmeten. Krydda med salt och peppar.
6. Sänk värmen till 200°C och häll smeten i långpannan. Rör om, så att grönsaker och bacon fördelas jämnt.
7. Ställ in i ugnen i 25-30min och servera med lingonsylt och smör eller med ett urkärnat och tärnat äpple blandat med rårörda lingon. :)
//Stina!