Pieters Chili Con Carne!
2012-07-26 | 16:25:00 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Japp idag, som lovat, kommer receptet på chili con carne! Jag har aldrig gillat chili con carne och när jag skulle äta Pieters chili con carne var jag först skeptisk men ville samtidigt inte vara otrevlig så jag smakade i alla fall! Jag kan ju säga att jag inte ångrar det, för det var den godaste och smakrikaste chili con carne jag smakat, så jag tackar för det samt att han är snäll nog att dela med sig av receptet! :D
Pieters Chili Con Carne:
800g köttfärs
1 stor gul lök
1 hel liten vitlök
1msk gurkmeja
½msk ingefära
1msk paprikapulver
1msk chilipeppar
1tsk cayennepeppar
2st förpackningar krossad tomat med örter
3burkar Heinz vitabönor i tomatsås
1påse vegetarisk tacomix med soyaprotein
Salt och svartpeppar
Gör så här:
1. Börja steka köttfärsen samtidigt som du hackar den gula löken och den vita, som du sedan tillsätter i köttfärsen.
2. Häll i alla kryddor samt de krossade tomaterna och bönorna.
3. Låt små koka ett tag, tills det blivit varmt och du tycker att det smakar bra!
4. Servera med ett gott bröd eller kanske bara grönsaker eller båda såklart! :)
Detta är garanterat ett recept du kommer använda ofta! Den går också att frysa in och bara värma upp när man vill, så ett storkok på det här är inget du ångrar! ;)
//Stina!
Heta Biffar!
2012-07-25 | 12:24:03 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
I veckan har jag hittat billig köttfärs så idag kommer ett recept på Heta Biffar och imorgon kommer det ett recept på en supergod chili con carne! :)
Heta Biffar:
3msk sambal oelek
1msk salt
2st finhackade chilipeppar
1dl grädde
1 ½dl riven ost
1 riven eller finhackad gul lök
1kg köttfärs
Gör så här:
1. Blanda allt i en bunke och rör om.
2. Forma smeten till biffar i den storlek du själv vill ha. Funkar nog även att göra till hamburgare om man känner för det!
3. Stek dem och servera med kokt potatis och wokgrönsaker samt kanske en brunsås till! :)
Dessa biffar går utmärkt att frysa in om man inte äter upp allt på en gång! :)
//Stina!
Morotskaka!
2012-07-24 | 09:00:05 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Om man kanske inte är den som använder morötter så ofta men vill prova på tillexempel soppan jag gjorde i det förra inlägget eller om man har ett annat recept med morötter fast man använder inte alla så kan man göra en morotskaka av de morötter som är kvar! :)
Morotskaka:
4st stora morötter (man får ta fler om man vill, för gå efter din egen smak!)
4st ägg
4dl råsocker
4tsk kanel
2tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver
4dl mjöl
2dl olja (raps eller matolja)
Frosting:
400g creme cheese
4dl florsocker
Gör så här:
1. Riv morötterna och blanda med oljan.
2. Vispa ägg och råsocker pösigt.
3. Blanda i alla andra ingredienser i äggsmeten även morötterna då.
4. Häll smeten i långpanna och grädda i 15-20min eller tills kakan blivit fast.
5. Blanda ingredienserna till frostingen och bre på kakan när den svalnat.
Jag brukar frysa kakan innan jag sätter på frostingen för om den är för mjuk kan det hända att översta lagret av kakan följer med när man brer! Man kan även göra kakan som morotsfuffins om man hellre vill det och tycker det är lättare, då måste man ju bara ha formar tillgänliga och så brer man bara på frostingen på dem! Kakan går alldeles utmärkt att frysa så ta bara fram när du är sugen eller ska bjuda! Riv gärna lite morötter på kakan för att göra den lite roligare och den smakar mer då också! :)
//Stina!
Morots- och räksoppa!
2012-07-22 | 16:50:46 |
Kategori: Allmänt |
1 kommentarer
Något som alltid går att göra och som inte är så dyrt är morots- och räksoppa för ingredienserna till denna soppa har oftast samma priser hela tiden! :)
Morots- och räksoppa:
½burk (200g) räkost
4st rivna morötter
½ gul lök
1msk smör
3-4msk mjöl
2st fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
2pkt dill
2msk hummerfond
Salt och peppar
ev. extra räkor
Gör så här:
1. Riv morötterna och hacka löken. Fräs det med smöret och strö sedan på mjölet och rör om.
2. Koka upp vattnet och fiskbuljongtärningarna. Häll sedan i morötterna och löken.
3. Tillsätt sedan räkost, dill, hummerfond, salt, peppar och eventuellt räkorna då om man vill ha extra!
4. Sjud tills soppan blivit krämig och servera med ett gott bröd till! :)
//Stina!
Marinerad fläskytterfile med fetaoströra!
2012-07-22 | 16:34:31 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Även denna vecka har det funnits bra priser på fläskytterfile så då blev det en smarrig grillrätt med potatisklyftor och morotsstavar samt en fetaoströra! :)
Marinad till flärskytterfilen:
Grillolja Allround och en vitlöksklyfta, men detta får man själv bestämma vad man vill marinera med för fetaoströran passar till allt! :)
Fetaoströra:
200g grekisk eller turkisk yoghurt
1 riven eller pressad vitlöksklyfta
3msk persilja
150g fetaost
2msk olja
flingsalt och peppar
Gör så här:
Du blandar bara i alla ingredienser i en skål och smular i fetaosten sedan rör du om och den är klar att servera!
Vi serverade detta med en god sallad samt potatisklyftor och morotsstavar, men även detta får man ta efter smak! :)
//Stina!
Kycklingsallad!
2012-07-09 | 18:09:00 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Den här gången använder jag resterna från kycklingen som jag använde till kycklingpajen, men det går ju utmärkt att steka kycklingfileér också! En supergod och enkel sommarsallad när man inte orkar ställa sig och laga mat! :)
Kycklingsallad:
Ca. 140g kyckling (det var det som jag fick över men det går jättebra att tillsätta mer om man vill det)
1dm gurka
1 tomat
Ca. 2cm purjolök
½ paprika
Några salladsblad
Sedan går det att tillsätta pasta om man vill få den lite matigare men jag brukar bara servera ett gott bröd till!
Gör så här:
Du skär alla ingredienser i lämpliga bitar och blandar. Sedan är den klar att servera med ett gott bröd och kanske en god dressing till!
//Stina!
Jennys Kycklingpaj!
2012-07-09 | 15:08:13 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Grillad kyckling är det alltid olika priser på, på olika affärer, under olika veckor! Men denna vecka hittade jag en billig kyckling så därför passar jag på att bjuda på ett recept som min syster Jenny alltid använder sig av när hon gör kycklingpaj! Detta recept har hon även ändrat och format så som hon vill ha det och egentligen är det lite av ett hemligt recept men hon gick med på att dela med sig till slut! ;)
Jennys kycklingpaj:
Pajdeg:
4dl mjöl
150g smör
2-5msk vatten
Fyllning:
Grillad kyckling
Ungefär en hel purjolök
2st röda paprikor
1 burk skivade champinjoner + en del skivade färska om man vill tillsätta det
1 lök (men detta går att utesluta om man tycker det räcker med purjolöken)
2,5dl grädde
Svampspadet från de skivade champinjonerna
Mjöl
Salt, peppar, franska örter, vitlökspulver
Riven ost
Skivade tomater
Gör så här:
1. Blanda alla ingrediensera till pajdegen och tryck ut i en ungsfastform. Nagga botten och kanterna sedan förgräddar du i ca. 10 min eller tills pajskalet blivit gyllenbrunt i 200°C.
2. Rensa kycklingen och skär till lagomt stora bitar. Du kommer inte behöva all kyckling till pajen så därför kommer det ett recept på kycklingsallad lite senare!
3. Ansa och skölj purjolöken samt skär den. Skär paprikorna och löken i lämpliga bitar. Häll ut spadet från champinjonerna i en kopp eller ett glas för detta ska avändas senare. Sedan skär du dem extra färska champinjonerna om du vill tillsätta det då.
3. Fräs purjolöken, paprikorna, champinjonerna och löken i en stekpanna. Tillsätt grädden, svampspadet och kryddorna. Efter omrörning strör du lite mjöl på blandningen och rör om, detta är till för att fyllningen ska bli lite krämig!
4. Häll fyllningen i pajskalet. Skär tomaterna och riv osten. Sätt tomaterna på fyllningen och strö över den rivna osten! Sätt nu pajen i ugnen igen på 200°C men denna gång i ca. 20-25min eller tills osten blivit gyllenbrun!
5. Servera den supergoda kycklingpajen med en god sommarsallad och njut!
//Stina!
Laxburgare!
2012-07-07 | 19:40:30 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Denna vecka har det även funnits bra priser på lax! Antingen gör man enligt recept och sparar en del av laxen i frysen till senare eller så använder man hela laxen till att göra fler burgare som man sedan kan frysa in och bara värma upp när man blir sugen! Ni får även receptet på en sås som jag brukar äta till min burgare! ;)
Laxburgare:
500g lax, skinn-och benfri
½ gul lök
½dl ströbröd
1 ägg
1tsk sambal oelek
½dl finhackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
Saften från en ½ lime
Salt och peppar
Gör så här:
1. Finhacka laxen och mosa den lätt med en gaffel. Om laxen är vattnig kan du luta upp skärbrädan och låta vattnet rinna av. Skala och riv med rivjärn eller finhacka löken.
2. Tvätta limen och riv av skalet. Blanda alla ingredienser till burgarna i en bunke och forma därefter 4-6 burgare, fast jag brukar forma och välja tjocklek på burgarna efter det bröd jag valt att ha till. Sätt burgarna på bakplåtspapper och in i ugnen på 200°C i ca. 30min. Jag har dem i ugnen för att de blir saftigare på så sätt, men de går även att steka dem!
Sås:
3msk finhackad rödlök
3msk mango chutney
1dl turkisk yoghurt
Saften av ½ citron
Salt
Gör så här:
'Blanda bara alla ingredienser i en skål och rör om!
Till dessa laxburgare brukar jag servera såsen, sallad, tomater, råstekt potatis och ett gott bröd som jag brukar rosta eller steka lätt på sidorna mot burgaren. Brödet får man välja själv efter egen smak! :)
Ät och njut! ;)
//Stina!
Taco pastasallad med grillad korv!
2012-07-07 | 19:15:01 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
Både förra veckan och nu i veckan har det funnits bra priser på olika sorters korvar. Då har jag ett recept på en krämig taco pastasallad med antingen grillad eller stekt valfri korv till! :)
Pastasallad 4 portioner:
4 portioner pasta
2 tomater
1 burk (340g) majskorn
½ purjolök
2msk taco kryddmix
3dl gräddfil
65g färsk spenat
1dl rostad lök
salt och peppar
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av och spola den kall.
2. Skär tomaterna i bitar. Låt majsen rinna av. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Blanda kryddmixen med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda pastan med grönsakerna. Vänd ner gräddfilen. Grilla eller stek den valfria korven så mycket som du behöver.
4. Servera pastasalladen med korven!
//Stina!
Korvgryta!
2012-07-01 | 19:32:22 |
Kategori: Allmänt |
0 kommentarer
I veckan är det även extrapris på chorizokorv därför har jag ett utsökt recept på en korvgryta med många smaker! :)
Korvgryta:
Ca. 3st chorizokorvar
Liten kålrot
2st palsternackor
6st potatisar
1 purjolök
3st morötter
Salt och peppar
Grejen är den att detta är ett recept på ungefär en gryta till 4-6 personer så egentligen är detta ett recept där man själv får bestämma lite hur mycket man vill ha av allt, men jag brukar göra det här receptet. ;)
Gör så här:
1. Skär chorizokorvarna, purjolöken och morötterna i slankar. Kålroten, palsternackorna och potatisen skär du i tärningar.
2. Koka upp vattnet och häll först i morötterna, kålroten och palsternackorna. Låt detta koka en stund innan du slänger i potatisen eftersom det andra behöver en lite längre koktid.
3. När det nästan kokat klart slänger du i korvarna och purjolöken och låter även detta koka ihop lite!
4. Smaka av, tillsätt salt och peppar om det behövs, servera gärna rostat bröd med ost till och njut! :)
//Stina!